1. گوشیکس
  2. /
  3. ترفند
  4. /
  5. رازهای محافظت از باتری گوشی و افزایش طول عمر آن
چگونه از باتری گوشی خود محافظت کنیم

رازهای محافظت از باتری گوشی و افزایش طول عمر آن

یکی از چالش های مهم خریداران گوشی هوشمند، باتری و اهمیت محافظت از آن است. کاربرانی که به صورت روزانه از گوشی هوشمند خود استفاده می کنند، به مرور زمان با کاهش عمر باتری روبرو می شوند. این موارد دلایل مختلفی دارد و خالی شدن غیر طبیعی باتری گوشی، می تواند مشکلات زیادی را برای این افراد پدید آورد. در این مقاله به بررسی روش های محافظت از باتری گوشی خواهیم پرداخت که می تواند سبب سلامتی بیشتر و طول عمر دستگاه شما شود.

چگونه از باتری گوشی خود محافظت کنیم؟

پاسخ به این سوال کمی پیچیده است. به مرور زمان هرچقدر از گوشی خود استفاده کنید، به همان نسبت نیز طول عمر باتری گوشی کم می شود. شارژ کردن پشت سرهم، استفاده از گوشی با کمترین مقدار ممکن باتری، نصب برنامه ها یا فعال بودن همیشگی برخی از سرویس ها مانند جی پی اس، دلایلی هستند که می توانند طول عمر باتری شما تا حدود زیادی کاهش دهند. اما راهکارهایی وجود دارد که اگر به آنها توجه کنید، می توانید این موضوع را تا حدود زیادی کنترل کنید و با این روش از گوشی هوشمند خود طولانی تر استفاده کنید. در ادامه چندین عامل و راهکار را برای جلوگیری از کاهش عمر باتری بررسی خواهیم کرد.

پیشنهاد مطالعه: بهترین گوشی های سامسونگ از نظر باتری

دمای دستگاه

یکی از دلایلی که گوشی هوشمند، می تواند در آن با آسیب های جدی روبرو شود، داغ شدن بیش از حد دستگاه است. پردازنده و چیپست گرافیکی به دلیل داشتن فناوری بسیار پیچیده، بعد از اجرای برنامه ها و پردازش های سنگین، تولید گرما می کنند. به طور کلی و به عنوان یک اصل از قانون انرژی، هرچه میزان گرمای یک مدار الکتریکی بیشتر شود، به همان نسبت نیز میزان مصرف انرژی افزایش پیدا خواهد کرد.

این موضوع به دلیل مقاومت کردن بیشتر مدار در برابر جریان است. به همین دلیل اگر احساس کردید که با داغ شدن دستگاه، گوشی شما باتری بیشتری مصرف می کند، یک نکته طبیعی است. به همین دلیل حتما به آن توجه داشته باشید. اما برای رفع این مشکل، کافی است تا از یک خنک کننده استفاده کنید یا با خارج شدن از برنامه ها سنگین، اجازه دهید دمای گوشی به حالت اولیه خود بازگردد. نگهداری از باتری گوشی با این روش بسیار کارآمد است. اگر علاقه زیادی به بازی کردن با گوشی دارید، حتما یک خنک کننده مناسب برای آن تهیه کنید.

باتری گوشی را کامل خالی نکنید

سعی کنید در هنگامی که باتری گوشی شما به ۱۵ درصد رسید، آن را شارژ کنید. به هیچ عنوان اجازه ندهید که میزان شارژ باتری در یک بازه زمانی خاص زیر این مقدار باشد. به طور کلی، شارژ کردن زیاد می تواند طول عمر باتری گوشی را کاهش دهد. اما خالی بودن آن نیز می تواند صدمات جدی و بسیار بدی را به گوشی وارد کند. به همین دلیل همیشه قبل از قرمز شدن شارژ گوشی، آن را برای شارژ به آداپتور متصل کنید.

برای افزایش طول عمر باتری گوشی با این روش، بهتر است مدیریت درستی بر روی کار خود داشته باشید و همیشه یک پاوربانک یا شارژر همراه داشته باشید. کم بودن میزان شارژ باتری، باعث می شود تا دستگاه شما برای تامین برق بخش های مختلف، فشار بیشتری به گوشی وارد کند.

تا می توانید از قابلیت شارژ سریع استفاده نکنید

یکی از مهم ترین دلایلی که می تواند باتری شما را در طولانی مدت با مشکل مواجه کند، حالت شارژ سریع است. این ویژگی که در گوشی های امروزی دیده می شود، زمان شارژ شدن گوشی شما را تا حدود زیادی کاهش می دهد. اما شما با این روش فشار زیادی به باتری وارد می کنید که در طولانی مدت می تواند سبب خرابی آن شود.

استفاده از روش شارژ معمولی بسیار بهتر است. زیرا در حین شارژ کردن گوشی گرمای بسیار کمتری تولید می شود، از طرفی سلول های باتری نیز به هیچ عنوان آسیب نمی بینند. اما اگر می خواهید از قابلیت شارژ سریع استفاده کنید، پیشنهاد می شود تا دستگاه در یک محیط خنک قرار دهید که گرمای محیط فشار بیشتری بر روی باتری ایجاد نکند. از طرفی این قابلیت برای زمان های خاص طراحی شده است و در صورت عجله داشتن یا محدود بودن زمان خود از آن استفاده کنید.

روش های اتصال بی سیم را کنترل کنید

در گوشی های هوشمند به واسطه فناوری نقطه اتصال، بلوتوث یا وای فای می توانید به دنیای شبکه متصل شوید. هرکدام از این روش ها برای اتصال ابزارها و ویژگی های خاصی در گوشی های هوشمند قرار گرفته اند. اما در نظر داشته باشید که روشن بودن ۲۴ ساعته این موارد می تواند میزان مصرف باتری شما را دوبرابر کند. به طور کلی این فناوری ها جهت استفاده و تبادل داده های خود نیازمند باتری و مصرف انرژی بیشتری هستند، زیرا هر ثانیه مقدار بسیار زیادی از اطلاعات توسط این ماژول ها در گوشی های هوشمند دریافت و ارسال می شود. پس پیشنهاد می کنیم اگر علاقه مند به محافظت از باتری گوشی خود هستید، حتما این ویژگی ها را در زمانی که به آنها نیاز دارید روشن کنید و سپس از خاموش بودن آنها مطمئن شوید. در این بین فناوری مکان نما و نقطه اتصال، مصرف بسیار بیشتری دارند و می توانند در صورت استفاده مکرر، در عرض مدت زمان کوتاهی، باتری گوشی شما را نابود کنند.

خاموش کردن یا حالت پرواز در هنگام شارژ

اگر از گوشی خود استفاده نمی کنید، می توانید قبل از شارژ کردن آن را خاموش کنید. این موضوع دو نکته مثبت دارد. در حالت اول به دلیل خاموش بودن باتری، ویژگی اتصال به شبکه مخابراتی نیز قطع می شود و سرعت شارژ شدن گوشی شما چند برابر می شود. اما زمانی که گوشی خود را کامل خاموش کنید، به دلیل اینکه هیچ برنامه ای در حال اجرا نیست، به هیچ عنوان به باتری و گوشی شما صدمه وارد نمی شود.

به همین دلیل می توانید گوشی خود را تا سه برابر سریع تر شارژ کنید و مانع از بروز گرما یا مشکل در گوشی خود شوید. به طور کلی پیشنهاد می شود برای افزایش طول عمر باتری گوشی، حتما گوشی را در حالت پرواز قرار دهید و آن را شارژ کنید. استفاده از این روش می تواند طول عمر باتری را چند برابر کند. همچنین به دلیل اجرا نبود برنامه های مختلف، گوشی شما به هیچ عنوان داغ نمی شود.

دستیارهای صوتی و هوش مصنوعی را غیرفعال کنید

یکی از ابزارهایی که امروزه در گوشی های هوشمند از آنها بسیار استفاده می شود، دستیارهای صوتی هستند. به کمک این ابزارها می توانید با مکالمه به بخش های مختلف گوشی خود بروید و کارها را راحت تر انجام دهید. در جریان باشید که این تجهیزات به دلیل فعال بودن به صورت همیشگی، نیازمند مصرف انرژی و برق هستند و می توانند بر روی طول عمر دستگاه شما به صورت طولانی مدت تاثیرگذار باشند.

بسیاری از کاربران ایرانی از این ویژگی استفاده نمی کنند، پس پیشنهاد ما به شما این است که آن را خاموش و غیرفعال کنید. زیرا بدون استفاده از دستیار صوتی، استفاده از گوشی شما را با چالش خاصی روبرو نمی کند. از طرفی پیشنهاد می شود در کنار دستیارهای صوتی، ابزارها و برنامه های درحال اجرای خود را نیز هرچند وقت یک بار مدیریت کنید. با این کار برنامه های اضافه را می توانید از گوشی حذف کنید و مانع از مصرف برق باتری شوید.

به روشنایی صفحه توجه کنید

هرچه میزان روشنایی صفحه گوشی را افزایش دهید، به همان نسبت نیز باید برق بیشتری به آن برسانید. سعی کنید میزان نور صفحه نمایش گوشی را در حالت خودکار قرار دهید. با این روش، میزان مصرف باتری شما به صورت محسوسی کاهش پیدا می کند. همچنین برای اینکه در محیط هایی که امکان برخورد نور مستقیم وجود دارد، بتوانید از گوشی با نور کم استفاده کنید، می توانید از گلس های مات استفاده کنید، میزان بازتاب نور خورشید را تا حدود زیادی کاهش می دهند.

به هیچ عنوان در هنگام استفاده گوشی هوشمند، صفحه نمایش را در بالاترین حد نور خود قرار ندهید. صفحه نمایش های امروزی پیشرفت های زیادی در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی داشته اند، اما باز هم بخش زیادی از باتری گوشی، توسط همین صفحه نمایش مصرف می شود که در طولانی مدت می تواند، آسیب های زیادی را به گوشی شما وارد کند.

کلام آخر

گوشی های هوشمند امروزه، بهینه سازی های زیادی در حوزه مصرف برق انجام داده اند، اما با تمام این تفاسیر، هنوزم، رعایت نکردن موارد بالا می تواند بر روی سبب کاهش طول عمر باتری گوشی شما شود. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم، تکنیک های مورد نظر را برای محافظت از باتری گوشی بر روی گوشی خود اعمال کنید تا طول عمر کارکرد دستگاه شما چند برابر افزایش پیدا کند.

هاوری اسماعیلی
هاوری اسماعیلی
من هاوری اسماعیلی هستم و حوزه‌ی تکنولوژی یکی از حوزه‌های موردعلاقه‌ی منه که زیاد در موردش می‌خونم. یکی از ویژگی‌های جالب دنیای تکنولوژی و موبایل برای من به‌روز و چالش‌برانگیز بودن اونه. من توی گوشیکس در مورد موبایل و لوازم جانبی مطالب زیادی به اشتراک می‌ذارم و خوشحال می‌شم بعد از خوندن، نظراتتون رو توی قسمت کامنت‌ها برام بنویسید.
آنچه در این مطلب میخوانید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *